Australia

W przepisie został użyty

Cukier Trzcinowy
Dry Demerara

4

ilość
porcji

60 min

czas
przygotowania

składniki:

  • 200 g dyni
  • 150 g bekonu lub boczku wędzonego w plasterkach
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • papryka czerwona
  • 150 g sosu pomidorowego
  • 100 g startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • porcja ciasta na pizzę lub gotowe ciasto ze sklepu
  • 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant

Sposób przygotowania:

  • Dynię pokrój w kostkę i posmaruj lekko oliwą. Ułóż na blasze i piecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Do sosu pomidorowego dodaj posiekany czosnek, oregano, sól, pieprz oraz Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant.
  • Rozwałkuj ciasto i posmaruj je przygotowanym sosem.
  • Ułóż na cieście starty żółty ser, pokrojone kawałki bekonu, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę oraz upieczoną dynię.
  • Wierzch posyp także startym serem, by całość przyjemnie się zapiekła. Pizzę piecz w temperaturze 250 stopni przez około 10-15 minut. Pokrój i nakładaj na talerze!