Australia
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
4
ilość
porcji
60 min
czas
przygotowania
składniki:
- 200 g dyni
- 150 g bekonu lub boczku wędzonego w plasterkach
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- papryka czerwona
- 150 g sosu pomidorowego
- 100 g startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- oregano
- porcja ciasta na pizzę lub gotowe ciasto ze sklepu
- 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
Sposób przygotowania:
- Dynię pokrój w kostkę i posmaruj lekko oliwą. Ułóż na blasze i piecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Do sosu pomidorowego dodaj posiekany czosnek, oregano, sól, pieprz oraz Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant.
- Rozwałkuj ciasto i posmaruj je przygotowanym sosem.
- Ułóż na cieście starty żółty ser, pokrojone kawałki bekonu, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę oraz upieczoną dynię.
- Wierzch posyp także startym serem, by całość przyjemnie się zapiekła. Pizzę piecz w temperaturze 250 stopni przez około 10-15 minut. Pokrój i nakładaj na talerze!
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant