![](scrap/images/tlo_top.png)
![](img/pizza-z-dynia-i-bekonem/recipe.jpg)
![](scrap/images/przepisy-znak-malva_03.png)
![](img/pizza-z-dynia-i-bekonem/map.png)
Australia
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
4
ilość
porcji
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
60 min
czas
przygotowania
![](img/pizza-z-dynia-i-bekonem/i.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_17.png)
![](scrap/images/idle.png)
składniki:
- 200 g dyni
- 150 g bekonu lub boczku wędzonego w plasterkach
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- papryka czerwona
- 150 g sosu pomidorowego
- 100 g startego żółtego sera
- sól
- pieprz
- oregano
- porcja ciasta na pizzę lub gotowe ciasto ze sklepu
- 2 łyżeczki Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
Sposób przygotowania:
- Dynię pokrój w kostkę i posmaruj lekko oliwą. Ułóż na blasze i piecz przez ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Do sosu pomidorowego dodaj posiekany czosnek, oregano, sól, pieprz oraz Cukier Trzcinowy Dry Demerara Diamant.
- Rozwałkuj ciasto i posmaruj je przygotowanym sosem.
- Ułóż na cieście starty żółty ser, pokrojone kawałki bekonu, cebulę pokrojoną w piórka, paprykę oraz upieczoną dynię.
- Wierzch posyp także startym serem, by całość przyjemnie się zapiekła. Pizzę piecz w temperaturze 250 stopni przez około 10-15 minut. Pokrój i nakładaj na talerze!
![](img/pizza-z-dynia-i-bekonem/recipes.jpg)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_43.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_26.png)
![](scrap/images/bg_bottom.png)
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant