Indie

W przepisie został użyty

Syrop trzcinowy
złocisty Diamant

2

ilość
porcji

10 min

czas
przygotowania

składniki:

  • 1 dojrzałe mango
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki chłodnej wody
  • 1 łyżka syropu złocistego trzcinowego Diamant
  • opcjonalnie: szczypta kardamonu
    lub imbiru
  • opcjonalnie: dwie łyżki soku z limonki
    lub cytryny

Sposób przygowania:

  • Obierz mango ze skórki, odkrój od pestki miąższ bez włókien.
  • Przełóż go do blendera i zmiksuj z resztą składników na gładką masę.
  • Podawaj od razu lub wstaw do lodówki do schłodzenia.
  • Kardamon i imbir dodadzą napojowi pikanterii, a kwaśny sok
    z cytrusów przyjemnie skomponuje się ze słodyczą.