- 1 dojrzałe mango
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki chłodnej wody
- 1 łyżka syropu złocistego trzcinowego Diamant
- opcjonalnie: szczypta kardamonu
lub imbiru - opcjonalnie: dwie łyżki soku z limonki
lub cytryny
Indie
W przepisie został użyty
Syrop trzcinowy
złocisty Diamant
2
ilość
porcji
10 min
czas
przygotowania
składniki:
Sposób przygotowania:
- Obierz mango ze skórki, odkrój od pestki miąższ bez włókien.
- Przełóż go do blendera i zmiksuj z resztą składników na gładką masę.
- Podawaj od razu lub wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Kardamon i imbir dodadzą napojowi pikanterii, a kwaśny sok
z cytrusów przyjemnie skomponuje się ze słodyczą.
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant