- 85 g wiórków kokosowych
- 85 g płatków owsianych
- 100 g mąki pszennej
- 70 g cukru pudru trzcinowego Diamant
- 100 g masła
- 1 łyżka syropu trzcinowego Diamant
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Australia
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Puder
25
ilość
porcji
20 min
czas
przygotowania
składniki:
Sposób przygotowania:
- W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, wiórki kokosowe, mąkę
i cukier. - W rondelku rozpuść masło, dodaj syrop trzcinowy i wymieszaj ze sobą.
- W osobnym naczyniu połącz sodę 2 łyżkami wrzącej wody,
a następnie dodaj do rondelka z masłem i syropem. - Całość wymieszaj i dolej do rondelka z suchymi składnikami.
- Dokładnie wymieszaj, by powstała jednolite ciasto.
- Formuj z niego kulki o średnicy ok. 3 cm, wykładaj na wyłożoną papierem blachę i spłaszczaj, by powstały płaskie okręgi.
- Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 180 stopni przez około 10 minut do momentu, aż lekko zbrązowieją, sprawdzając w międzyczasie, czy nie trzeba ich jeszcze
raz spłaszczyć. - Po zakończeniu pieczenia jeszcze miękkie ciastka zostawić
na kilka minut, a następnie delikatnie przenieść na siatkę do całkowitego ostygnięcia.
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant