- 4 łyżki soli
- 6 łyżek cukru trzcinowego Diamant
- 8 łyżek sproszkowanego chili
- 2 łyżki chili chipotle w proszku
- 2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
- 2 łyżki zmielonego kminku
- 1 łyżka słodkiej papryki (na przykład wędzonej)
- 1 łyżka cebuli w proszku
- 1 łyżka czosnku w proszku
- 1 łyżka musztardy w proszku
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- Dodatkowo
- 1,2 kg żeberek wieprzowych
- oliwa
![](scrap/images/Akcja-trzcina_ccwww_przepis_03.png)
![](scrap/images/tlo_top.png)
![](scrap/images/USA---Sucha-Marynata-BBQ-1051x796.jpg)
![](scrap/images/przepisy-znak-sucha_03.png)
![](scrap/images/przepisy-znak-sucha.png)
Stany Zjednoczone
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dark Muscovado
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
1
ilość
porcji
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
15 min
czas
przygotowania
![](scrap/images/usa.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_17.png)
![](scrap/images/idle.png)
składniki:
Sposób przygotowania:
- Żeberka podziel na 4 porcje, umyj, osusz i natrzyj oliwą.
- Składniki na marynatę połącz ze sobą w misce, a następnie natrzyj nią mięso, np. steki czy szaszłyki. Zostaw w lodówce na 4 godziny, by mięso przeszło smakiem przypraw
- Żeberka przełóż do rękawa do pieczenia, umieść w żaroodpornym naczyniu i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C piekarnika przez 1 godzinę.
- Marynata sprawdzi się także do warzyw i grzybów.
![](scrap/images/USA---Sucha-Marynata-BBQ-958x546-2.jpg)
![](scrap/images/USA---Sucha-Marynata-BBQ-958x546-1.jpg)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_43.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_26.png)
![](scrap/images/bg_bottom.png)
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant