![](scrap/images/tlo_top.png)
![](img/peruwianskie-cebiche/recipe.jpg)
![](scrap/images/przepisy-znak-malva_03.png)
![](img/peruwianskie-cebiche/map.png)
Peru
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
4
ilość
porcji
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
60 min
czas
przygotowania
![](img/peruwianskie-cebiche/i.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_17.png)
![](scrap/images/idle.png)
składniki:
- 300 g surowego fileta z dorsza bez skóry (lub innej ryby)
- Sok z 2 limonek
- ½ papryczki chilli
- garść kolendry
- 1 czerwona cebula
- Sól, pieprz do smaku
- 1 ugotowany batat
- 2 małe kolby gotowanej kukurydzy
- Na sos:
- Sok z 1 limonki
- ½ łyżeczki cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy
Sposób przygotowania:
- Pokrój rybę w kosteczkę, zalej sokiem z 2 limonek i odstaw na minimum 30 min, by przeszła jego smakiem.
- W soku z 1 limonki rozpuść cukier trzcinowy, dodaj posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę.
- Upiecz batata i ugotuj kukurydzę, a następnie pokrój jedno i drugie na plastry.
- Dodaj pokrojone awokado i świeżą kolendrę dla smaku.
- Do zamarynowanej ryby dodaj posiekaną papryczkę chili oraz świeżą kolendrę, a następnie wymieszaj.
- Przełóż na talerz obok warzyw i dodaj cebulę pokrojoną w piórka. Można pałaszować!
![](scrap/images/RPA_Malva_958-1.jpg)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_43.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_26.png)
![](scrap/images/bg_bottom.png)
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant