![](scrap/images/tlo_top.png)
![](img/azjatyckie-karmelizowane-tofu/recipe.jpg)
![](scrap/images/przepisy-znak-malva_03.png)
![](img/azjatyckie-karmelizowane-tofu/map.png)
Chiny
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
4
ilość
porcji
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_12.png)
60 min
czas
przygotowania
![](img/azjatyckie-karmelizowane-tofu/i.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_17.png)
![](scrap/images/idle.png)
składniki:
- kostka tofu (ok. 180g) pokrojona w plasterki
- sól
- olej do smażenia, np. kokosowy lub oliwa
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki orzechów pekan, prażonych i posiekanych
- 3 łyżki Cukru Trzcinowego Dark Muscovado Diamant
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
- 200 g brukselki, umytej i pociętej (może być mrożona)
Sposób przygotowania:
- Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć plasterki tofu i usmaż na złoty kolor, dodając w międzyczasie szczyptę soli do smaku.
- Dorzuć posiekany czosnek i rozdrobnione orzechy.
- Smaż wszystko razem przez minutę (nie dłużej, by czosnek nie zgorzkniał).
- Po tym czasie dodaj Cukier Trzcinowy Dark Muscovado i poczekaj, aż się całkowicie rozpuści.
- Zdejmij z ognia, wymieszaj i dorzuć posiekaną kolendrę.
- Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojoną brukselkę ze szczyptą soli. Podawaj razem jeszcze ciepłe!
![](img/azjatyckie-karmelizowane-tofu/recipes.jpg)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_003_43.png)
![](scrap/images/Akcja-trzcina_www_przepis_26.png)
![](scrap/images/bg_bottom.png)
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant