Chiny
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
4
ilość
porcji
60 min
czas
przygotowania
składniki:
- kostka tofu (ok. 180g) pokrojona w plasterki
- sól
- olej do smażenia, np. kokosowy lub oliwa
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki orzechów pekan, prażonych i posiekanych
- 3 łyżki Cukru Trzcinowego Dark Muscovado Diamant
- 1/4 szklanki posiekanej kolendry
- 200 g brukselki, umytej i pociętej (może być mrożona)
Sposób przygotowania:
- Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć plasterki tofu i usmaż na złoty kolor, dodając w międzyczasie szczyptę soli do smaku.
- Dorzuć posiekany czosnek i rozdrobnione orzechy.
- Smaż wszystko razem przez minutę (nie dłużej, by czosnek nie zgorzkniał).
- Po tym czasie dodaj Cukier Trzcinowy Dark Muscovado i poczekaj, aż się całkowicie rozpuści.
- Zdejmij z ognia, wymieszaj i dorzuć posiekaną kolendrę.
- Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż pokrojoną brukselkę ze szczyptą soli. Podawaj razem jeszcze ciepłe!
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant