Brazylia
W przepisie został użyty
Cukier Trzcinowy
Dry Demerara
4
ilość
porcji
60 min
czas
przygotowania
składniki:
- Na wersję klasyczną:
- 80 ml brazylijskiego napoju Cachaça
- 40 ml soku z limonki
- 40 ml Złocistego Syropu Trzcinowego Diamant
- 120 ml soku ananasowego
- kilka kostek lodu
- Na wersję mango:
- 80 ml brazylijskiego napoju Cachaça
- 40 ml soku z limonki
- 80 ml pulpa z Mango
- 1 łyżeczka Cukru Trzcinowego Drobnego
- Dry Demerara Diamant (lub Złocistego Syropu Trzcinowego)
- kilka kostek lodu
Sposób przygotowania:
- Przygotowaniu obu wersji napoju wygląda tak samo. Wszystkie składniki umieść w shakerze i energicznie potrząsaj nim przez około 15 sekund.
- Powstały napój od razu przelewaj do szklanek, jeśli chcesz, udekoruj i podawaj!
zobacz inne przepisy
z cukrem trzcinowym Diamant