Brazylia

W przepisie został użyty

Cukier Trzcinowy
Dry Demerara

4

ilość
porcji

60 min

czas
przygotowania

składniki:

  • Na wersję klasyczną:
  • 80 ml brazylijskiego napoju Cachaça
  • 40 ml soku z limonki
  • 40 ml Złocistego Syropu Trzcinowego Diamant
  • 120 ml soku ananasowego
  • kilka kostek lodu
  • Na wersję mango:
  • 80 ml brazylijskiego napoju Cachaça
  • 40 ml soku z limonki
  • 80 ml pulpa z Mango
  • 1 łyżeczka Cukru Trzcinowego Drobnego
  • Dry Demerara Diamant (lub Złocistego Syropu Trzcinowego)
  • kilka kostek lodu

Sposób przygotowania:

  • Przygotowaniu obu wersji napoju wygląda tak samo. Wszystkie składniki umieść w shakerze i energicznie potrząsaj nim przez około 15 sekund.
  • Powstały napój od razu przelewaj do szklanek, jeśli chcesz, udekoruj i podawaj!